Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Eenvoudige promotie op Social Media

Door een pagina op social media te publiceren (Facebook/Twitter/etc.) kunnen we eenvoudig meer aandacht genereren voor een nieuwsbericht, een product, een vacature of gewoon een standaard pagina op de website. En om een standaard pagina dan heel snel en goed op social media te plaatsen, moeten we eerst enkele onderdelen van de pagina goed instellen. Al met al zal het dan slechts 2 minuten kosten om de plaatsing op meerdere social media ineens goed te regelen.

Wat gaan we precies doen?

Het belangrijkste bij het plaatsen van een bericht op social media is dat de content relevant en interessant is. Het is maar weinig werk om iets te plaatsen, maar als de content niet aansluit bij de doelgroep, is het toch verspilde moeite. Het staat voor zich dat hoe meer volgers er zijn, hoe beter de boodschap verspreid wordt. Om meer volgers te krijgen kunt u contact met ons opnemen voor hulp en uitleg, dit valt buiten de scope van dit artikel.

Als de content van een product, vacature of nieuwsbericht goed is, hoeven we verder niets in te stellen. Als we een normale pagina gaan promoten (bijvoorbeeld met uw bedrijfshistorie, of een uitleg over de dienstverlening e.d.) dan dienen we nog even enkele gegevens bij de pagina correct in te stellen. Dit zijn gegevens om andere pagina`s, zoals Google, Facebook, Twitter e.d. te helpen om te weten wat er nu echt op de pagina staat.

Hoe stellen we dit dan in?

Allereerst, als het gaat om een product, vacature, nieuwsbericht o.i.d. dan hoeven we niets meer in te stellen, we kunnen deze gelijk op social media gaan plaatsen (zie volgende paragraaf).

1. We loggen in, in het beheersysteem en gaan naar de module voor beheer van de website. In deze module zoeken we de pagina op waar het om gaat en gaan we deze aanpassen.

2. We gaan naar het tabblad "SEO", wat staat voor zoekmachine optimalisatie (ja, alles wat hier ingevoerd wordt is ook goed voorzoekmachines!). In dit tabblad vullen we alle gegevens netjes in. Hierbij een korte toelichting van elk veld:

Pagina titel: De titel die zichtbaar is op zowel social media als in Google, zorg dat dit een duidelijke en goede titel is
Alternatief pagina pad: Een alternatieve URL waarop deze pagina beschikbaar is, gebruik dit zo weinig mogelijk, enkel bijvoorbeeld wanneer u een reclame-uiting maakt waarbij het voor de doelgroep handiger is om een bepaalde URL te onthouden. Indien de standaard URL normaal "bigbase.nl/service/diensten/zakelijk/drukwerk/bestellen" is, dan zou u dit hiermee kunnen wijzigen in "bigbase.nl/bestellen"
Pagina index: Hier kunt u aangeven als u wilt dat deze pagina niet in zoekmachines opgenomen moet worden. Dit veld kunt u leeglaten. Dit veld kan bijvoorbeeld gebruikt worden wanneer 2 pagina`s over hetzelfde onderwerp gaan en u een van beide niet wilt weergeven in Google.
Afbeelding: De afbeelding die standaard door social media wordt ingeladen. Dit is dus samen met de titel zeer belangrijk aangezien een afbeelding bij de potentiële doelgroep altijd het snelste aandacht trekt.
Keywords: De belangrijke steekwoorden van deze pagina. Vul deze in om beter gevonden te worden op deze woorden, met name handig als deze woorden niet al op de pagina zelf ergens in de tekst staan. Besteed hier niet teveel tijd aan, dit is een relatief onbelangrijk onderdeel van de pagina en wordt door Google/Social Media niet of nauwelijks gebruikt.
Omschrijving: Een heldere bondige omschrijving van wat er op de pagina te vinden is. Dit is belangrijk aangezien het wordt weergegeven in de zoekresultaten bij Google, alsmede direct bij de afbeelding op social media. Maak deze omschrijving niet te lang, want dan wordt deze toch de externe website afgekapt, beter om deze dan zelf wat korter te maken.

Hoe plaatsen we iets op social media?

Het plaatsen van een pagina op social media is erg eenvoudig en snel. Open de eigen website en ga naar de pagina die op social media ingezet gaat worden. U ziet nu in uw browser een scherm voor u waar boven in de URL van uw pagina staat. Klik daarop met de rechtermuisknop en kopieer deze link.

Ga vervolgens naar de website waar deze pagina op gepromoot moet worden, en plak deze URL in de balk waar u een nieuw bericht kunt plaatsen, zie hieronder voor een voorbeeld op Facebook:

Het resultaat op respectievelijk Facebook en twitter ziet er dan bijvoorbeeld als volgt uit:

Klaar! Zo eenvoudig is het om een pagina te delen op social media. Lukt het nu niet zelf kunt u ons altijd vragen voor hulp met uw social mediacampagnes.