Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Pagina titels correct instellen

Het instellen van een pagina titel (en omschrijving) bij elke pagina in uw website kan een heel werkje zijn. Het is zeker de moeite waard om het goed te doen, en gelukkig kan het tegenwoordig een stuk eenvoudiger en sneller met het beheersysteem van BigBase. 

Waarom een pagina titel?

Door een correcte pagina titel te gebruiken zijn potentiele bezoekers eerder geneigd om uw pagina te bekijken. Wanneer iemand op Google gaat zoeken wordt hier deze pagina titel van uw pagina weergegeven. Zie hieronder een voorbeeld van een pagina titel die weinig bezoekers zal interesseren, en een die al een stuk beter is.

 

Hoe stel ik dit in?

Natuurlijk is Google verantwoordelijk voor hoe uw pagina(titel) weergegeven wordt, echter dit wordt over het algemeen altijd volledig overgenomen door wat in de website pagina zelf is ingesteld. Vanzelfsprekend krijgt elke pagina in het beheersysteem een naam. Indien er geen specifieke titel ingevoerd wordt, zal deze naam gebruikt worden als titel. Op zich voldoende, echter er is dan zeker ruimte voor verbetering. Een specifieke titel kan bij elke pagina ingevoerd worden onder het tabblad "SEO", wat staat voor "Search Engine Optimization" (ofwel: zoekmachine optimalisatie).

 

Hoe kan het nog makkelijker en sneller?

Een veel voorkomende manier om de pagina titel mooier en duidelijker te krijgen, is om een suffix (achtervoegsel) te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld de bedrijfsnaam of een extra (tijdelijke) actie zijn. Indien de pagina titel bijvoorbeeld "Vrijblijvende Offerte Aanvragen" is, zouden we hier de bedrijfsnaam kunnen toevoegen om deze netter te maken: "Vrijblijvende Offerte Aanvragen | BigBase Internet Solutions". Deze bedrijfsnaam willen we dan waarschijnlijk achter de titel van elke pagina zetten. Om dit te bewerkstellingen hoeven we tegenwoordig niet meer elke pagina apart aan te passen, maar stellen we deze suffix gewoon in bij de website configuratie.

Open hiertoe het CMS, ga naar "instellingen" en scrol naar onder in het tabblad "basis configuratie website". Daar vinden we enkele instellingen die we hiervoor kunnen gebruiken:

  1. Website titel
    De algemene titel van de website. Deze wordt aan de paginanaam toegevoegd als er geheel geen titel voor een pagina is ingesteld.
  2. Pagina titel voorvoegsel
    Dit is een stukje tekst dat voor de pagina titel gezet wordt bij elke pagina waar een titel is ingesteld. Meestal is dit niet aan te raden.
  3. Pagina titel toevoeging
    Dit is een stukje tekst dat na de pagina titel gezet wordt bij elke pagina waar een titel is ingesteld. Dit is de geadviseerde instellingen.

 

Let op: deze configuratie is beschikbaar vanaf versie 4.2.65 van het Base4 systeem. Indien u deze instelling niet kunt vinden, neem dan contact met ons op dan kunnen wij het wellicht instellen, of een systeem update uitvoeren waardoor deze mogelijkheid beschikbaar wordt gemaakt.