Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Kortingscodes toevoegen

Het is mogelijk om klanten korting te geven op producten in uw webshop, ons beheersysteem heeft allerlei handige functies om dit aan te passen aan uw wensen! U vindt deze instellingen door naar het productenbeheer te gaan en vervolgens op Coupon te klikken. Heeft u deze functionaliteit niet neem dan contact met ons op zodat wij dit voor u kunnen activeren.

Algemene instellingen

 

 

 

We starten bij het tabblad "general", hier geven we de coupon een naam en kiezen we een categorie. De code die hier gevraagd wordt is enkel voor intern gebruik, de daadwerkelijke kortingscode moet bij het tabblad "codes" worden ingevuld.

Beperkingen instellen

 

Wilt u dat deze coupon enkel voor een specifieke productgroep geldig is? In welke tijdsperiode is de coupon geldig? Dit zijn enkele voorbeelden die in te stellen zijn onder het volgende tabje. Daarnaast is het mogelijk om een coupon exclusief te maken, dit wil zeggen dat de kortingscode niet geldig is in combinatie met andere kortingscodes.

Codes

  

Belangrijk is natuurlijk het aanmaken van de codes, hiervoor gaan we naar het volgende tabblad “codes”. Iedere code die u hier invoert kan maar een keer gebruikt worden, indien u een code meerdere malen wilt hergebruiken dient u deze meerdere malen toe te voegen. Om een code aan te maken klikt u op de “add” knop, vervolgens voert u de gewenste code in, bijvoorbeeld “BLACKFRIDAY21”. Doormiddel van de “duplicate” knop kunt u deze code kopiëren, indien u deze 100 keer kopieert zal deze dus 100 keer te gebruiken zijn. Om deze code te kunnen gebruiken moet de status op “active” staan ingesteld.

Kortingsbedrag of percentage instellen

Een coupon zou geen coupon zijn zonder korting. U kunt instellen hoeveel korting er gegeven wordt, vanaf welk bedrag en wat het maximale kortingsbedrag is. Daarnaast is het mogelijk om dit per land te laten verschillen, zoals u in het voorbeeld kunt zien wordt er in Nederland 50% korting gegeven bij een minimale besteding van 1 euro. Hierop geldt vervolgens een maximale korting van 100 euro. In Duitsland krijgt de klant echter maar 25% met dezelfde kortingscode. Vul ook het gewenste BTW percentage in om, in dit voorbeeld is dat 21% voor beide landen. Indien u een vast bedrag korting wil geven zet u het kortingspercentage op 100% en vult u bij “maximum total discount” het kortingsbedrag in.

Hoe kan de klant de code invoeren

 

Nu uw coupon succesvol is aangemaakt kan de klant deze invoeren bij het bestellen. Zoals u in de afbeelding kunt zien krijgt de klant na invoeren van de kortingscoupon “BLACKFRIDAY21” €25,- korting. Indien u gekozen heeft om een specifieke klant of persoon korting te geven dient deze ingelogd te zijn met het geselecteerde account.

Let op: Deze functionaliteit zit in de meeste gevallen bij uw abonnement inbegrepen. Indien het toch niet lukt om een coupon aan te maken, neem dan contact met ons op.