Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

404 pagina aanmaken

Om alle bezoekers die op een onbestaande pagina komen op te vangen, is er een speciale pagina mogelijk. Deze pagina wordt dan altijd weergegeven wanneer de opgevraagde pagina niet bestaat. Dit noemen we een 404 pagina, als verwijzing naar de code van de serverfout voor een niet-bestaande pagina.

Wie komt op deze pagina?

Het kan voorkomen dat er een pagina van uw website verwijderd wordt. In dat geval zullen andere websites die naar die pagina linken niet worden aangepast, en dus nog steeds een link weergeven naar de verwijderde pagina. Een belangrijke website die dit doet is bijvoorbeeld Google. Ondanks dat Google probeert om deze pagina`s uit de index te verwijderen komt het toch nog heel veel voor dat de links naar niet-bestaande pagina`s blijven bestaan.

Waarom een 404 pagina?

Als bezoekers op een niet bestaande pagina komen zullen ze snel weer weggaan, tenzij ze geholpen worden om toch te vinden waar ze voor komen. Een eenvoudige manier is om de bezoeker bijvoorbeeld direct door te verwijzen naar de homepagina van de website. Een meer effectieve manier is om op de 404 pagina een zoekmogelijkheid te bieden die alsnog mogelijke resultaten weergeeft waar uw bezoeker naar op zoek is.

Hoe stel ik dit in?

Het instellen van een 404 pagina is heel eenvoudig. Maak een nieuwe pagina aan en geef deze de naam "404". Zet op deze pagina een nette meldingen eventueel een manier om toch bij de gezochte informatie uit te komen.

Indien u een andere naam voor de 404 pagina wilt gebruiken is dit ook mogelijk, dit kunt u instellen in de website configuratie.

Als u nog geen 404 pagina heeft raden wij sterk aan om deze aan te maken, eventueel kunt u ons vragen om deze aan te maken. Meestal is dit kosteloos (o.b.v. uw website pakket).

 

Let op: deze configuratie is beschikbaar vanaf versie 4.2.62 van het Base4 systeem. Indien u deze instelling niet kunt vinden, neem dan contact met ons op dan kunnen wij het wellicht instellen, of een systeem update uitvoeren waardoor deze mogelijkheid beschikbaar wordt gemaakt.