Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Problemen met licentie server

Op 6 september jl. is er een fout opgetreden in de licentieserver. Dit had invloed op enkele van onze websites die gebruik maken van het Base4 systeem.

Wat zijn de mogelijke problemen?

De meeste websites hebben geen last ondervonden van een configuratiefout op de licentieserver. Voor enkele website gold dat er niet meer op de backoffice ingelogd kon worden, en in enkele uitzonderlijke gevallen konden er geen bestellingen meer geplaatst worden in een webshop of was de website geheel niet beschikbaar.

Wat is er precies fout gegaan?

Periodiek wordt door het Base4 systeem gecontroleerd of de licenties voor gebruik van het systeem nog geldig zijn. Op zondag 6 september vond zo`n automatische controle plaats voor enkele websites. Door de licentieserver werd op dat moment onterecht beoordeeld dat enkele licenties niet meer geldig waren. Deze onterechte beoordeling kwam door een programmeerfout aan de kant van de licentieserver.

Hoe kan het opgelost worden?

De fout aan de kant van de licentieserver is inmiddels opgelost. Het kan wel nog voorkomen dat een Base4 systeem nog altijd "denkt" dat de licentie inactief is. In dat geval moet de (inactieve) licentie in de Base4 installatie verwijderd worden. Op het moment dat de licentie verwijderd wordt, zal het systeem automatisch opnieuw de licentie valideren en daarna weer correct werken.

Neem contact met ons op als u problemen ondervindt zodat wij uw licentie kunnen herstellen.