Snelle en betrouwbare webhosting

Alle websites die aanwezig zijn op internet maken gebruik van webhosting. Dit houdt in dat een website ergens op een computer (server) staat die is aangesloten op het internet. Deze computer zorgt ervoor dat de correcte website wordt weergegeven op het moment dat een bezoeker daarom vraagt.

Professionele webhosting

Indien u de kosten het belangrijkste aspect vindt kunt u een goedkoop shared hosting abonnement aanschaffen. Bij BigBase leveren wij echter enkel professionele abonnementen. Een professioneel hosting abonnement garandeerd dat er een beperkt aantal websites op een webserver staan en dat er 24 uur per dag persoonlijke support mogelijk is.

Hieronder is een overzicht weergegeven van de verschillende mogelijkheden. Bij de professionele abonnementen wordt de configuratie op maat gemaakt.

 

 SmallBasisPro 1Pro 2Pro 3
Schijfruimte100 MB1 GB5 GB10 GB100 GB
Dataverkeer1 GB10 GB50 GB100 GB1 TB
Op maatneeneejajaja
24/7 storing supportjajajajaja
Service level agreementBest effortBest effortNBD-8NBD-8SBD-8
Aantal e-mailadressen1120100onbeperkt
SSL certificaatnee neeneejaja
Betaling perjaarjaarjaarkwartaalkwartaal
Kosten per maand-€ 20,-€ 50,-€ 100,-€ 250

NBD-8 = Next Business Day Response Time 8 hours (volgende werkdag reactietijd 8 uur)
SBD-8 = Same Business Day Response Time 8 hours (Dezelfde werkdag reactietijd 8 uur)
SD-8 = Same Day Response Time 8 hours (Dezelfde dag reactietijd 8 uur)

Alle kosten zijn exclusief btw. Uitbreidingen en support zijn altijd mogelijk op basis van uurtarief.
Small pakket is niet los verkrijgbaar, enkel mogelijk in combinatie met een website pakket.

De nadelen van goedkope webhosting

Op een server kunnen meerdere websites staan, afhankelijk van dit aantal websites en het aantal bezoekers per uur is de server sneller of langzamer. Verschillende bedrijven bieden daarom hosting aan tegen zeer lage tarieven. Wat hierbij meestal niet wordt aangegeven is dat er gigantisch veel websites (soms wel 500!) op een enkele computer staan, wat natuurlijk de kosten reduceert. De website wordt hierdoor langzamer geladen, wat natuurlijk vervelend is voor de bezoeker. Google ziet op zijn beurt ook dat de website langzaam is en zal de website minder goed opnemen in de zoekresultaten, omdat dezelfde informatie op een andere website sneller weergegeven kan worden.